
Møllerens Sammalt Hvetemel Finmalt
1 kg pose
Denne deigen krever en del tid, men det er det som gir den gode smaken. Når en deig får lang hviletid får alle de gode smakene i deigen tid til å lage en god aroma og et saftig resultat
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere
Råvarene skal være romtempererte og vannet skal være lunkent, ca. 35 - 40 °C
Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin
Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs, fordi havregryn suger til seg mye væske, så når deigen har hevet en stund vil den bli fastere
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller
La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter
Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød
Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn
Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir
La brødene etterheve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse)
Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist