

Grovt langpannebrød
Langpannebrød er en enkel måte å lage rundstykker på. Dette matpakkebrødet er halvgrovt og passer utmerket i matpakken
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 kg | Møllerens Grovbakst |
6 dl | vann |
1/2 dl | olje |
1/2 pk | gjær (fersk eller tørr) |
2 ts | salt |
Topping |
|
frø, kjerner og havregryn |
Slik gjør du
1
|
Elt alle ingrediensene godt sammen til en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile 15 min |
2
|
Kjevle deigen ut i samme størrelse som en stor langpanne. Smør langpannen godt og strø gjerne rikelig med frø og gryn i bunnen |
3
|
Legg deigen i langpannen og trykk den godt ut til kantene. Pensle med vann og dryss rikelig med frø og gryn på toppen. La langpannebrødet heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
4
|
Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 min (avhengig av ovn) |