

Grove rundstykker, glutenfri
Ønsker du å bake grove rundstykker, men vil unngå gluten? Prøv denne oppskriften!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
3,5 dl | lunkent vann, 36°C |
250 g | Møllerens Grov Melblanding, glutenfri |
100 g | Urkraft Havregryn Lettkokte, glutenfri |
40 g | gresskarkjerner |
20 g | linfrø |
20 g | mørk sirup (2 ss) |
6 g | salt |
5 g | fiberhusk |
50 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i vannet, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen med K-krok i 4-5 min. |
2
|
Legg deigen på et melstrødd bord og press den ut i ca. 15x15 cm, del i 9 biter. |
3
|
Sett rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i 45-60 min. |
4
|
Sett rundstykkene midt i ovnen ved 230°C og stek i ca. 25 min. |