

Grove müslibriks, glutenfri
Disse saftige müslibriksene passer perfekt i tursekken eller nisteboksen. Nystekte müslibriks vil garantert slå an til kveldsmaten også!
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
350 g | Møllerens Grov Melblanding, glutenfri |
3 dl | vann, lunkent |
100 g | gresskarkjerner |
100 g | nøtter |
100 g | tørket tranebær |
50 g | sukker eller honning |
50 g | fersk gjær eller tørrgjær |
1 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann, og bland sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bakebolle |
2
|
Elt deigen i ca. 5 min |
3
|
Trykk deigen ut på bordet til ca. 20 x 20 cm, og del den opp i 12 biter som settes på et bakepapirkledd stekebrett. Pynt gjerne med havregryn |
4
|
La briksene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse |
5
|
Stek briksene midt i oven på 200 °C i 20 - 25 min (avhengig av ovn) |