
Ha bolleblanding, 1 pk gjær, 2,5 dl lunkent vann, 100 g smeltet smør og 1 egg i en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 min. Del deigen i 12 biter som du former til boller og setter på en bakeplate. Deigen kan bli litt klissete, bruk eventuelt olje på bordet og i hendene når du former bollene
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har fått dobbel størrelse (tørrgjær kan ta litt lengre tid enn fersk gjær)
Mens bollene hever kan du piske kremfløte
Stek bollene ved 220 °C på midterste rille i ca. 12 min (avhengig av ovn) eller til de er gyldne. Avkjøl bollene på rist
Dersom du ikke har melkeallergi, anbefaler vi å pensle bollene med melk eller laktosefri melk rett etter de kommer ut av ovnen, da blir de gylne og myke
La bollene avkjøles litt før du deler bollene i to og fyller dem med ønsket fyll. Tradisjonsrikt fyll i fastelavnsbollen er syltetøy på bunnen, legg på en fyldig kremklatt og et melisdryss på toppen
Du kan også blande syltetøyet inn i kremen for en fin rosafarget krem, som på bildet under