Eltefritt langpannebrød
Eltefritt langpannebrød

Eltefritt langpannebrød

Saftig, enkelt og grovt – eltefritt langpannebrød for hele familien! Dette eltefrie langpannebrødet er både lettvint å lage og rikt på smak og næring. Med hele 91 % grovhet på Brødskalaen er det et sunt og mettende alternativ i hverdagen. Brødet røres raskt sammen, heves i langpanne og deles i praktiske ruter – perfekt til frokost, matpakken eller som tilbehør til supper og salater.

Lenke kopiert!

Ingredienser

Fordeig

40 g Møllerens Kruskakli, Hvete
40 g Møllerens Havrekli
20 g linfrø
20 g sesamfrø
5 dl vann

Deig

250 g Møllerens Hvetemel siktet
250 g Møllerens Rugmel sammalt grovmalt
250 g Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt
1 pk fersk gjær
1 dl lunkent vann (32-36 °C)
1 ss rapsolje
1 ts salt
Frø/ gryn etter ønske til topping

Slik gjør du

1
Bland sammen ingrediensene i fordeigen og la stå i bløt i ca. 30 min (eller lenger).
2
Tilsett gjær og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen.
3
Rør sammen deigen med en sleiv. Deigen vil være klissete.
4
Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 1 time.
5
Hell deigen over i en bakepapirkledd stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Fordel jevnt utover med en våt sleiv. Skjær opp i like ruter med et pizzahjul (ca. 25 stk). Strø gjerne frø/gryn på toppen.
6
Dekk langpanneformen med et fuktig klede og la heve lunt i 1 time.
7
Stek midt i ovnen ved 225 °C i 25 min (avhengig av ovn).