

Eltefritt langpannebrød
Saftig, enkelt og grovt – eltefritt langpannebrød for hele familien! Dette eltefrie langpannebrødet er både lettvint å lage og rikt på smak og næring. Med hele 91 % grovhet på Brødskalaen er det et sunt og mettende alternativ i hverdagen. Brødet røres raskt sammen, heves i langpanne og deles i praktiske ruter – perfekt til frokost, matpakken eller som tilbehør til supper og salater.
Lenke kopiert!
Ingredienser
Fordeig |
|
40 g | Møllerens Kruskakli, Hvete |
40 g | Møllerens Havrekli |
20 g | linfrø |
20 g | sesamfrø |
5 dl | vann |
Deig |
|
250 g | Møllerens Hvetemel siktet |
250 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
250 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
1 pk | fersk gjær |
1 dl | lunkent vann (32-36 °C) |
1 ss | rapsolje |
1 ts | salt |
Frø/ gryn etter ønske til topping |
Slik gjør du
1
|
Bland sammen ingrediensene i fordeigen og la stå i bløt i ca. 30 min (eller lenger). |
2
|
Tilsett gjær og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. |
3
|
Rør sammen deigen med en sleiv. Deigen vil være klissete. |
4
|
Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 1 time. |
5
|
Hell deigen over i en bakepapirkledd stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Fordel jevnt utover med en våt sleiv. Skjær opp i like ruter med et pizzahjul (ca. 25 stk). Strø gjerne frø/gryn på toppen. |
6
|
Dekk langpanneformen med et fuktig klede og la heve lunt i 1 time. |
7
|
Stek midt i ovnen ved 225 °C i 25 min (avhengig av ovn). |