Slik baker du surdeigsbrød med brødmiks
Nedenfor finner du fremgangsmåte samt tips og råd ved baking med brødmiksen Møllerens Surdeigsbrød (mrk! Hvis du ser at fremgangsmåten vi viser her er ulik den som står på posen så anbefaler vi at du følger den vi viser nedenfor her. Nye poser trykkes med oppdatert informasjon i løpet av kort tid)
1.
Ha 3,5 dl godt lunkent vann (ca. 40 °C) i en bolle og tilsett melblandingen. Elt deigen godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin

Elter du deigen med kjøkkenmaskin skal den eltes godt og lenge på høy hastighet:
2.
Ha deigen i en stor bolle smurt rikelig med olje og la den heve tildekket med plast i 6-15 timer på en lun plass, f.eks. i stekeovenen på 30 °C. Du kan med fordel «brette» deigen et par ganger de første timene.

3.
Vend deigen ut på et melstrødd bord og form den forsiktig til et brød du setter på et stekebrett med bakepapir. Sett brødet inn i ovnen på 250 °C. Skru ned til 220 °C og stek brødet i ca. 30 min avhengig av ovn
4.
Du kan også steke brødet i en gryte. Varm opp gryten sammen med ovnen til 250 °C i 30 min. Strø mel i gryten og legg brødet forsiktig oppi. Stek brødet i ovnen med lokk i 20 min. Ta av lokket og stek videre i 10 min